Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Сусамови лимецово-ръжени питки за бургер

Сусамови лимецово-ръжени питки за бургер

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Сусамови лимецово-ръжени питки за бургер
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Страхотни бургери ще се получат с тези сусамови питки"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 400 г
  • ръжено брашно - 200 г
  • козе мляко - 300 мл прясно
  • яйца - 2 + 2 за намазване
  • масло - 40 г
  • мая - 2 ч.л.
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • сусам
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното от лимец се пресява в купата, в която ще се меси тестото.

Прибавя се ръженото брашно и солта и се разбърква много добре. Прясното козе мляко се затопля леко.

Маята се разбърква със захарта и се залива със затопленото мляко. Разбърква се и се оставя да шупне.

В средата на брашното се прави кладенче, в което се прибавят яйцата. Маслото се разтопява и се прибавя към брашното.

Прибавя се шупналата мая.

Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса в купа, покрито с памучна кърпа.

След като втаса, тестото се разделя на осем части.

От всяка част се оформя топка, която се поставя в тава върху хартия за печене и се притискат леко отгоре. Оставят да втасат 30 мин.

След като втасат, малките питки се намазват с двете яйца, разбъркани с олио. Поръсват се със сусам.

Пекат се 10 мин. на 180 градуса на вентилатор.

Сусамовите лимецово-ръжени питки за бургер са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: