Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Панирани карфиолчета на фурна

Панирани карфиолчета на фурна

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Панирани карфиолчета на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Паниран карфиол по здравословен начин, който може да сервирате като гарнитура или основно ястие."

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • яйца - 2 бр.
  • брашно
  • галета
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете карфиола и го нарежете. Разбийте яйцата с прясното мляко и червения пипер, прибавете и лъжица брашно.

В една чиния сипете галетата, а в друга брашното. Първо овалвайте карфиола в брашно, след това в яйце и накрая в галета.

Наредете върху тава с хартия за печене на дъното и печете карфиола във фурната, докато не придобият златен загар.

Поднесете любима витаминозна салата към панираните карфиолчета на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: