Начин на приготвяне
Почистваме карфиола и го измиваме. Поставяме го в тенджера с вода върху котлон.
След като заври водата, я осоляваме, намаляваме котлона и оставяме така за около 10 минути.
Изваждаме карфиола и го поставяме да се отцеди в гевгир и да изстине.
След което го преместваме в тава върху хартия за печене и го намазваме с маслото и зехтина, докато е още топъл.
С нож леко отваряме розичките на карфиола, като се стараем да не разрушим целостта му, и пълним с предварително овкусената с лук, яйце, галета и подправките кайма.
Поръсваме с моцарела и чедър.
Печем пълнения карфиол в предварително загрята до 180 °C фурна за 40 минути или до готовност на каймата.
Да Ви е сладко с този пълнен карфиол с кайма!