Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Кето хляб с два вида брашна и кокосов крем

Кето хляб с два вида брашна и кокосов крем

Кето хляб с два вида брашна и кокосов крем
Снимка: Габриела Цулин
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Вкусен кето хляб с кокосов крем - определено предизвика интереса ни"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • бадемово брашно - 150 г
  • кокосово брашно - 20 г
  • кокосов крем - 70 г
  • патешка мас - 90 г
  • топла вода - 250 мл
  • ябълков оцет - 2 с.л.
  • псилиум хуск - 10 г
  • бакпулвер - 10 г
  • ксантанова гума - 3 г
  • келтска сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

Разбийте белтъците с ксантановата гума и солта до побеляване.

След това добавете жълтъците един по един.

Добавете кокосовият крем, патешката мас, топлата вода и ябълковия оцет.

Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

След това добавете сухите съставки: бадемово брашно, кокосовото брашно, псилиум хуск и бакпулвер.

Разбъркайте добре до хомогенизиране на сместа.

Изсипете сместа във форма за терин с размери 30/10 сантиметра.

Печете кето хляба на средно ниво в загрята на 180 °C фурна до готовност.

Времето на печене отнема около 40 минути.

Извадете от фурната и оставете да се охлади кето хлябът с два вида брашна и кокосов крем.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: