Пастет от телешки дроб
Pašteta od teleće džigerice
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Пастет от телешки дроб

Пастет от телешки дроб

НикиНики
Мастър Шеф
6455k2k2k2
Пастет от телешки дроб
Снимка: Ники
1 / 3
22/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции1
"Няма как да не ви хареса този невероятен пастет от телешки дроб"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия дроб нарязваме на кубчета, лука на ленти, а моркова на кръгчета.

Лука и моркова запържваме в маслото.

Когато лукът стане прозрачен, добавяме дроба, готвим, докато дробът си смени цвета.

Добавяме 2/3 ч.ч. вода и балсамовия оцет, добавяме и сухите подправки, настъргания чесън и клонки пресни подправки.

Готвим под капак около 40 минути, добавяме коняка, готвим още 2 минути.

Премахваме клонките магданоз и копър и блендираме вкусния домашен пастет с останалите продукти.

Слагаме си телешкия пастет в бурканчета, сипваме малко мазнина и слагаме в хладилника.

Дано ви допадне този невероятен пастет от телешки дроб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: