Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Телешки дроб с гъби

Телешки дроб с гъби

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Телешки дроб с гъби1 / 2
30/07/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 350 г, без жили
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 250 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вино - 3 с.л.
  • сметана - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л. прясно изцеден
  • магданоз - по желание
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете почистения от жилите черен дроб в оцетна вода за 20 минути. След това го отцедете и го нарежете на тънки ленти.

Загрейте мазнина в тиган и запържете нарязания на тънки полумесеци лук. Щом омекне, добавете скълцания чесън, а след малко и почистените и нарязани едро гъби.

Оставете зеленчуците да се готвят до омекване на гъбите и изпаряване на течността. Добавете малко подправки и целия червен пипер, като объркате добре. Прехвърлете ги в стъклена купа.

В същия тиган долейте още малко мазнина и запържете отцедения и подсушен телешки дроб. Запържете за 3 минути и долейте 3-4 с.л. вино.

Щом се изпари, върнете зеленчуците при дроба и объркайте за още 2-3 минути. Щом телешкият дроб е напълно готов, объркайте ястието с малко сметана и снемете.

Добавете още малко сол при нужда и по желание черен пипер. Поднесете телешкия дроб с гъби с малко скълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

лори
лори
трябва ли нещо да се прави с лимоновия сок 2с.л. и за накрая?
24.11.2012 13:25
1
1