Начин на приготвяне
Телешкия дроб нарязваме на кубчета, лука на ленти, а моркова на кръгчета.
Лука и моркова запържваме в маслото.
Когато лукът стане прозрачен, добавяме дроба, готвим, докато дробът си смени цвета.
Добавяме 2/3 ч.ч. вода и балсамовия оцет, добавяме и сухите подправки, настъргания чесън и клонки пресни подправки.
Готвим под капак около 40 минути, добавяме коняка, готвим още 2 минути.
Премахваме клонките магданоз и копър и блендираме вкусния домашен пастет с останалите продукти.
Слагаме си телешкия пастет в бурканчета, сипваме малко мазнина и слагаме в хладилника.
Дано ви допадне този невероятен пастет от телешки дроб.