Кюфтета от гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Кюфтета от гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.

Необходими Продукти

  • гъби - 1 кг.
  • олио - 150 мл.
  • масло - 50 гр.
  • прясно мляко - 100 мл.
  • яйца - 3 бр.
  • хляб - 150 гр. бял
  • брашно - 100 гр.
  • галета - 100 гр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресните гъби се измиват добре, нарязват се на дребно и се задушават в малко вода до омекване. Оставят се да изстинат и се смилат.

Към получената каша се прибавят предварително накиснатият в прясното мляко и отцеден хляб, част от яйцата и подправките.

От сместа се оформят кюфтета, които се овалват предавателно в брашното, галетата и останалите разбити яйца и се пържат от двете страни в загряната мазнина.

Поднасят се със салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: