Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Маслен пай с ябълки

Маслен пай с ябълки

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Маслен пай с ябълки
Снимка: Evgenia
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Есента идва с канелен аромат и вкус на ябълков пай"

Необходими Продукти

  • За масления блат
  • кокосово брашно - 100 г
  • бяло брашно - 140 г
  • краве масло - 125 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • студена вода - 4 с.л. или прясно мляко
  • ром - няколко капки есенция
  • За плънката
  • ябълки - 700 г
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • канела
  • ванилия
  • стафиди - 30 г
  • бадеми - 60 г сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме масления блат, като пресяваме и смесваме брашната в купа. Добавяме студеното масло на кубчета към тях. Следват пудрата захар и водата.

Омесваме тесто с ръце, като не месим много дълго. После разстиламе масленото тесто с пръсти в тава за пай, покрита с пергаментова хартия.

За да приготвим плънката за масления пай, измиваме, обелваме и нарязваме ябълките на дребни парченца в съд.

Добавяме към тях кафявата захар, канелата, ванилията, есенцията ром, стафидите и бадемите (смлени предварително в чопър). Размесваме добре всичко и го поставяме върху блата в тавата.

Покриваме разкошния ябълков пай с фолио и го оставяме в хладилник за един час.

Печем масления пай с ябълки в предварително загрята до 180 градуса фурна, до готовност. По желание може да се добави едно яйце в блата преди да се омеси.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Радвам се, че Ви се е получил пая! Лесно, бързо и вкусно, да! :-) Да се желират ябълките с желатин, също е идейно.
11.04.2022 22:17
Анонимен
Анонимен
Много вкусен пай , получи се много добре! Нямах кафява захар и сложих бяла ,но стана супер. И масленото тесто се приготвя лесно,а е доста вкусно ??
11.04.2022 17:08