Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Солен тарт с рикота и броколи

Солен тарт с рикота и броколи

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Солен тарт с рикота и броколи3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вече сме влюбени в този киш, скоро и вие ще се влюбите"

Необходими Продукти

  • бутер тесто - 800 г
  • рикота - 350 г
  • броколи - 500 г
  • сол
  • черен пипер
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Броколите накъсваме на розички и сваряваме до готовност в подсолена вода.

Бутер тестото оставяме да се охлади и разточваме на кръг.

В тавата поставяме хартия за печене, слагаме тестото, така че краищата да обхващат и стените.

Слагаме рикотата, овкусяваме я с черен пипер и сол, подреждаме сварените и изцедени броколи.

Завиваме тестото и мажем с разбития жълтък.

Печем киша в предварително загрята фурна до готовност.

Кишът с рикота и броколи е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: