Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли на фурна с гарнитура

Вратни пържоли на фурна с гарнитура

Вратни пържоли на фурна с гарнитура
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ако ще си хабим калориите, то тогава нека бъде за нещо вкусно точно като тези пържолки на фурна"

Необходими Продукти

  • вратни пържоли - 4 бр.
  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се измиват и се подсушават. В купичка се смесват олиото с половината подправки и с помощта на четка се разбърква и с тази смес се мажат пържолите.

Слагат се в чиния, покриват се с фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилник да се мариноват.

През това време се белят картофите и се режат на шайби. Слагат се в купа и се овкусяват с останалите подправки. Подреждат се в тавата на фурната.

Морковите се белят и се режат на шайби. Овкусяват се със сол и пипер и се подреждат върху картофите.

Лукът се бели, реже се на полумесеци и се добавя в тавата. Чесънът се бели и се реже на филийки.

Добавя се към останалите съставки. Свинските пържоли се изваждат от хладилника и се подреждат върху зеленчуците.

Долива се вода, колкото да покрие зеленчуците, слага се фолио и се слага в загрята на 160 градуса фурна.

Първите 20 минути се пече с фолио, след това се маха фолиото и се пече до пълна готовност. След като е готово, поднесете.

Вратните пържоли на фурна с гарнитура са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: