Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Черен дроб в прясно мляко

Черен дроб в прясно мляко

Черен дроб в прясно мляко3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
13 мин.
Порции
2
"Поднесете с гарнитура по избор този пържен черен дроб"

Необходими Продукти

  • телешки дроб - 400 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • куркума
  • брашно - 1 или 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте телешкия дроб и нарежете на парчета. Сложете го в купа с капак.

Налейте прясното мляко (трябва да го покрие - затова, ако е нужно, добавете още малко). Затворете и оставете в хладилника за няколко часа.

Смесете сухите съставки/подправки.

Извадете дроба, отцедете и оваляйте от двете страни.

Изпържете в тиган с мазнина до готовност. Извадете и поднесете веднага.

Не го пържете много, за да не се изсуши и стане твърд пърженият черен дроб.

Поднесете с гарнитура по избор черен дроб в прясно мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: