Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Коледен рибник със зеле

Коледен рибник със зеле

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Коледен рибник със зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
160 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • Тесто
  • прясно мляко - 400 мл топло
  • захар - 3 с.л.
  • мая - 11 г суха
  • брашно - 650 г+3 с.л.
  • сол - 2/3 ч.л.
  • масло - 80 г разтопено
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • Плънка
  • сом - 500 г без кожа
  • билки - сухи
  • морков - 1 ч.л. настърган
  • масло
  • зеле - 1 шепа
  • лук - зелен
  • картофи - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото смесваме със захарта, солта, маята и 3 с.л. брашно.

Разбъркваме и оставяме за 20 минути. След това добавяме останалите продукти и пресятото брашно.

Омесваме си меко тесто, набрашняваме си купа, слагаме тестото и покриваме с влажна топла кърпа.

Оставяме за 1 час на топло. Сома нарязваме на парчета и посоляваме на вкус.

Добавяме всички подправки и настъргания морков. Оставяме за 15 минути, след това запържваме рибата в масло. Накрая добавяме нарязания на ситно лук и отнемаме от котлона.

Зелето задушаваме. Тестото разделяме на две части.

Намазваме си тавата с мазнина, слагаме си едната част разточено тесто, подреждаме си нарязаните на тънки колелца картофи, върху тях омесените риба и картофи.

Отгоре слагаме другото разточено тесто, за да завършим апетитния рибник.

Печем рибника със зеле в предварително загрята фурна на 180°C за 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
От тези снимки какво трябва да се види, защото не е много ясно?
08.11.2021 19:40