Начин на приготвяне
Млякото смесваме със захарта, солта, маята и 3 с.л. брашно.
Разбъркваме и оставяме за 20 минути. След това добавяме останалите продукти и пресятото брашно.
Омесваме си меко тесто, набрашняваме си купа, слагаме тестото и покриваме с влажна топла кърпа.
Оставяме за 1 час на топло. Сома нарязваме на парчета и посоляваме на вкус.
Добавяме всички подправки и настъргания морков. Оставяме за 15 минути, след това запържваме рибата в масло. Накрая добавяме нарязания на ситно лук и отнемаме от котлона.
Зелето задушаваме. Тестото разделяме на две части.
Намазваме си тавата с мазнина, слагаме си едната част разточено тесто, подреждаме си нарязаните на тънки колелца картофи, върху тях омесените риба и картофи.
Отгоре слагаме другото разточено тесто, за да завършим апетитния рибник.
Печем рибника със зеле в предварително загрята фурна на 180°C за 50 минути.
Коментари