Чешко кисело зеле

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
11/12/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 699
  • Преглеждания за месеца243
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 1 глава, голяма, нарязана на ситно
  • олио - 2 с.л., слънчогледово
  • чесън - 1 глава, на отделен на цели скилидки
  • ябълки - 3 бр., обелени, почистени от семенната част и нарязани
  • кисело зеле - 600 г, нарязано на ситно
  • кимион - 1 ч.л. на семена
  • хвойна - 6 зрънца, намачкани
  • вода - 4 с.л., вряла, при необходимост
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 4 с.л., сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в олиото на умерена температура около 3 мин. Добавя се чесънът, киселото зеле, ябълките, кимиона и хвойната.

Държи се на слаб огън, като при необходимост се долива с вода. Овкусява се със солта и черния пипер.

Добавя се виното и се държи на огъня около 2 мин. Сервира се с пресен хляб.

Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за съхранение на храна - 1 литър
2.99 лв.
2.30 лв.
Виж ››

Практична и функционална - пластмасова кутия за съхранение на храна за всички, които искат и в офиса да се наслаждават на домашни гозби.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#184142
драга Мария! тази рецепта е пълен буламач!в класическата рецепта няма ябълки нито кимион дори и хвойна!!! лук,бекон,чесън,лъжица захар или на вкус и КИМ НЕ КИМИОН!!!
0
0