Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки, увити в бутер тесто

Пълнени чушки, увити в бутер тесто

Пълнени чушки, увити в бутер тесто
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Попитайте гостите какво мислят, че се крие под това бутертесто. Със сигурност няма да има познали"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 100 г
  • колбас - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • белтъци - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • бутертесто - 1 опаковка
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките (количество по желание) заедно с дръжките печем и после белим. Правим разрез по дължина и с малка лъжичка внимателно махаме семките, като се стараем да запазим дръжките.

В купа слагаме 300 г сирене и намачкваме с вилица. Добавяме 100 г настърган кашкавал, 200 г нарязан на малки кубчета колбас (аз ползвах Мортадела), 3 скилидки настърган чесън, 2-3 от печените чушки, нарязани на дребно и 1 белтък.

Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и чубрица. Разбъркваме хубаво.

Разточваме лист бутер тесто и изрязваме ленти.

Всяка чушка пълним с плънка и я навиваме с бутер тесто. На мен ми остана от плънката и направих и домати. От плънката правим топки и ги увиваме с ленти бутер тесто.

Редим пълнените чушки и доматите в тава с хартия за печене.

Намазваме с жълтък, поръсваме с маково семе и печем пълнените чушки, увити в бутер тесто в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Анушка Кирова

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: