Начин на приготвяне
Чушките (количество по желание) заедно с дръжките печем и после белим. Правим разрез по дължина и с малка лъжичка внимателно махаме семките, като се стараем да запазим дръжките.
В купа слагаме 300 г сирене и намачкваме с вилица. Добавяме 100 г настърган кашкавал, 200 г нарязан на малки кубчета колбас (аз ползвах Мортадела), 3 скилидки настърган чесън, 2-3 от печените чушки, нарязани на дребно и 1 белтък.
Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и чубрица. Разбъркваме хубаво.
Разточваме лист бутер тесто и изрязваме ленти.
Всяка чушка пълним с плънка и я навиваме с бутер тесто. На мен ми остана от плънката и направих и домати. От плънката правим топки и ги увиваме с ленти бутер тесто.
Редим пълнените чушки и доматите в тава с хартия за печене.
Намазваме с жълтък, поръсваме с маково семе и печем пълнените чушки, увити в бутер тесто в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30-35 минути.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Анушка Кирова