Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Перфектният шаран за Никулден

Перфектният шаран за Никулден

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347923
Перфектният шаран за Никулден
Снимка: Чародейката
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Никулденски шаран за вашата трапеза - за един още по-специален празник"

Необходими Продукти

  • шаран - 2 кг
  • ориз - 150 г
  • моркови - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • праз - 2 стръка
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • олио - 150 мл
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го осолете от всички страни добре.

Нарежете праза на едро и го задушете в дълбок тиган с малко олио.

Добавете след това измития предварително ориз.

Щом стане прозрачен, го поръсете с червен пипер и залейте 150 мл от зелевата чорба.

Затворете тигана с капак.

Нарежете зелето на ивици и заедно с нарязания на ситно морков ги задушете в друг съд с мазнина за около 10 минути под капак.

Прехвърлете ориза и зелето в голяма тава и ги разбъркайте.

Сложете отгоре шарана и го поръсете с малко мазнина и подправки.

Налейте още малко зелев сок и го сложете сложете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 50 минути.

Печената риба е добър вариант за всеки един празник.

Насладете се на перфектния шаран за Никулден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: