Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени патладжани»Патладжани, пълнени с орехови ядки

Патладжани, пълнени с орехови ядки

редакция:
Райна АговаРайна Агова
Новак
228615
Патладжани, пълнени с орехови ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"За нас тези пълнени патладжани са истински деликатес. Разкош!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • домати - 300 г
  • кромид лук - 150 г
  • орехови ядки - 150 г
  • растително масло - 150 мл
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 20 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се почистват от дръжките. Отрязва се капаче по дължината им и се издълбават във форма на лодка.

Посоляват се и се оставят да престоят 15 минути.

Лукът, доматите и вътрешността на патладжаните се задушават до омекване.

Прибавят се счуканите орехови ядки, ситно нарязаният магданоз и черният пипер.

Сместа се посолява и с нея се пълнят патладжаните.

Плънката се покрива с отрязаните капачета и пълнените патладжани се подреждат в тава.

Заливат се с мазнина и гореща вода и се пекат до готовност.

Заливат се със смес от разбитите яйца, брашното и прясното мляко и се пекат още 10 минути до запичане на заливката на вкусните патладжани, пълнени с орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: