Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват и се почистват от дръжките. Отрязва се капаче по дължината им и се издълбават във форма на лодка.
Посоляват се и се оставят да престоят 15 минути.
Лукът, доматите и вътрешността на патладжаните се задушават до омекване.
Прибавят се счуканите орехови ядки, ситно нарязаният магданоз и черният пипер.
Сместа се посолява и с нея се пълнят патладжаните.
Плънката се покрива с отрязаните капачета и пълнените патладжани се подреждат в тава.
Заливат се с мазнина и гореща вода и се пекат до готовност.
Заливат се със смес от разбитите яйца, брашното и прясното мляко и се пекат още 10 минути до запичане на заливката на вкусните патладжани, пълнени с орехови ядки.