Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Мезета»Шницели от патладжани на фурна

Шницели от патладжани на фурна

Райна АговаРайна Агова
Новак
228615
Шницели от патладжани на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Шницелите от патладжани са наистина страхотно кулинарно откритие"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1.100 кг
  • яйца - 5 бр.
  • растително масло - 150 мл
  • брашно - 50 г
  • галета - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • домати - 200 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват и се почистват от дръжките.

Нарязват се на филийки по дължина и се посоляват. Оставят се да престоят 20 минути.

Отцеждат се и се полуизпържват в мазнина. Панират се в разбитите яйца, в брашното и галетата и отново в яйцата и се пържат до златисто панираните патладжани.

Подреждат се в тавичка. Върху всеки патладжан се слага кръгче от доматите, поръсва се с настъргания кашкавал и се запичат 5 минути във фурна.

Шницелите от патладжан се поднасят със салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: