Задушено зеле

Задушено зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Винаги страхотно се получава това задушено зеленце"

Необходими Продукти

  • прясно зеле - 1.500 кг
  • прясно масло - 150 г
  • моркови - 150 г
  • домати - 250 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на едри парчета. Морковите се настъргват.

Парчетата зеле и настърганите моркови се задушават в част от мазнината, докато омекнат.

Прибавят се нарязаните домати и солта.

Задушава се още десет минути.

Задушеното зеле се полива с останалото разтопено масло и се поръсва с черен пипер.

Много вкусно винаги задушено зеле - по желание може да му добавите и чесън, чубрица и т.н.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: