Начин на приготвяне
Почистваме и нарязваме на едри парчета картофите, морковите и лука.
Слагаме ги на дъното на глинен съд, след което ги поръсваме със сол, черен пипер и чубрица.
Добавяме скилидките чесън.
Намазваме свинския джолан с разтопеното масло и подправяме със сол, черен и червен пипер.
Заливаме с червеното вино и 1 ч.ч. топла вода.
Завиваме съда отгоре с алуминиево фолио, затваряме с капака и слагаме в студена фурна на най-долно ниво на умерен огън.
Печем около 2 часа и половина джолана с картофи, като към края махаме фолиото и капака и връщаме във фурната, за да се запече месото и хване хрупкава коричка нашият джолан в гювеч.
Поднасяме свински джолан с картофи в гювеч и моркови с нарязан пресен магданоз.