Начин на приготвяне
Пилешкото филе се измива, подсушава се и му се махат ципите.
В купа се слагат половината олио и половината подправки и всяко филе се намазва с четка с маринатата.
Слагат се в купа, на която се поставя фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилника да се мариноват.
Зеленчуците се измиват. Зеленият лук и пресният чесън се режат на ситно. Тиквичките се нарязват на жулиени.
Морковите се обелват и се режат на жулиени. Чушката се почиства от семките и се нарязва на ивички.
Гъбите се белят и се режат на филийки. След като зеленчуците са нарязани, в уок тиган се загрява олиото.
Пилешкото се вади от хладилника и всяко едно филе се запечатва за две-три минути от всяка страна.
След като всички филета са запечатани, се слагат в купа и се оставят настрана.
В същото олио се слагат първо лукът, чесънът и морковите и се задушават за кратко.
След това се слагат гъбите, чушката и тиквичките, овкусяват се с останалите подправки и сол на вкус и се готвят до омекване.
През това време вече леко изстиналото филе се слага на дъска и с помощта на вилица и нож се нарязва на филийки с еднаква дебелина. След като зеленчуците са омекнали, към тях се добавя пилето и се готви под капак до пълна готовност на ястието. При сервиране се поднася със ситно нарязан магданоз.
Пилето на тиган със зеленчуци е готово.