Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле на тиган със зеленчуци

Пиле на тиган със зеленчуци

Пиле на тиган със зеленчуци3 / 3
26/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Пиле със зеленчуци на тиган - вечеря за всички у дома"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 6 бр. (1350 г)
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 връзка
  • гъби - 250 грама
  • моркови - 2 броя
  • чушки - 1 голяма (червена)
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • мащерка - 2 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • босилек - 2 ч.л.
  • тиквички - 2 бр.
  • магданоз - няколко клонки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се измива, подсушава се и му се махат ципите.

В купа се слагат половината олио и половината подправки и всяко филе се намазва с четка с маринатата.

Слагат се в купа, на която се поставя фолио за свежо съхранение и се прибират в хладилника да се мариноват.

Зеленчуците се измиват. Зеленият лук и пресният чесън се режат на ситно. Тиквичките се нарязват на жулиени.

Морковите се обелват и се режат на жулиени. Чушката се почиства от семките и се нарязва на ивички.

Гъбите се белят и се режат на филийки. След като зеленчуците са нарязани, в уок тиган се загрява олиото.

Пилешкото се вади от хладилника и всяко едно филе се запечатва за две-три минути от всяка страна.

След като всички филета са запечатани, се слагат в купа и се оставят настрана.

В същото олио се слагат първо лукът, чесънът и морковите и се задушават за кратко.

След това се слагат гъбите, чушката и тиквичките, овкусяват се с останалите подправки и сол на вкус и се готвят до омекване.

През това време вече леко изстиналото филе се слага на дъска и с помощта на вилица и нож се нарязва на филийки с еднаква дебелина. След като зеленчуците са омекнали, към тях се добавя пилето и се готви под капак до пълна готовност на ястието. При сервиране се поднася със ситно нарязан магданоз.

Пилето на тиган със зеленчуци е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: