Тропическа торта с ананас

Тропическа торта с ананас3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Ананасът е страхотно допълнение към тази торта, защото допринася към сладкия ѝ вкус с леко кисели нотки"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 210 г
  • брашно - 210 г
  • сушени плодове - 80 г микс тропически (манго, ананас, папая, кокос)
  • сок от ананас - 100 мл + 600 мл
  • за крема
  • бял шоколад - 300 г
  • сладкарска сметана - 300 мл + 600 мл
  • крема сирене - 200 г
  • ананас - резени
  • кокосови стърготини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове се накисват предварително в сока /100 мл/, поне 8 часа, жълтъците се разбиват със 70 г от захарта на водна баня, докато станат на гъста пяна.

Белтъците се разбиват с останалата захар /140 г/, прибавя се бавно на части, докато стане на сняг, смесва се внимателно с брашното и плодовете.

Пече се на 170 °C за 30 минути.

След като блатът изстине, се реже на 3 и се напоява със сок от ананас /600 мл/.

Кремът се приготвя от 300 г бял шоколад, смесен с 300 мл сметана. Сметаната завира, маха се от огъня и се прибавя белият шоколад.

След като изстине напълно, се прибавя към 600 мл разбита сметана и 200 г крема сирене.

Специалната сметанова торта се намазва с крема и между редовете се слагат парченца ананас.

Украсата на нашата ананасова торта е от кокосови стърготини отстрани на борда, отгоре се украсява с шприц с останалия крем и парченца ананас, оваляни с кокос.

Тропическа торта с ананас е идеална за всеки празник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
Изглежда много вкусна!
01.12.2021 02:51