Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Печени фузили по италиански

Печени фузили по италиански

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Печени фузили по италиански
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Специално за любителите на италианската кухня - печени фузили по италиански"

Необходими Продукти

  • фусили - 400 г
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 400 г
  • чесън - 4 скилидки
  • заквасена сметана - 100 мл
  • риган - 1 ч.л.
  • сирене - 100 г
  • гауда - 100 г
  • босилек - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 20 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете фузилите да се варят.

Запържете лука и чесъна в зехтина. Нарежете патладжана, добавете го да къкри и след десетина минути изсипете доматеното пюре.

Поръсете с риган и оставете да къкри за 5 минути.

Изсипете готварската сметана, разбъркайте, след това добавете сварените фузили и пак разбъркайте.

Посолете и поръсете с черния пипер и сложете във фурната за 10 минути да се запече.

След 10 минути настържете сирената и печете още 3 минути.

Извадете от фурната печената паста и поръсете с босилек.

Сервирайте в чиниите, докато печени фузили по италиански са още топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: