Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Вито шкембе по чепеларски

Вито шкембе по чепеларски

IvankaIvanka
Новак
252422
Вито шкембе по чепеларски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
8-10

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 1 кг.
  • черва - 250 гр. тънки
  • масло - 60 гр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарваме шкембето, остъргваме го, накисваме го в студена вода за 30-тина минути, след което го измиваме и сваряваме.

Почистваме и измиваме червата отвътре и отвън.

Нарязваме на квадратни парчета свареното шкембе и ги навиваме на рула, които завиваме с червата.

Нареждаме рулата в намазана с маслото тава, прибавяме вода - колкото да се покрие дъното, поръсваме със сол, черен и червен пипер и печем за около двайсетина минути в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: