Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Филе треска пане

Филе треска пане

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Филе треска пане
Снимка: Ники
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Толкова много обичаме панирана рибка, a вие?"

Необходими Продукти

  • филе треска - 500 г
  • подправка за риба
  • брашно - 170 г
  • вода - 220 мл
  • водка - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесваме брашното, солта и содата, след това добавяме водата и водката, трябва да се получи гъсто тесто.

Оставяме за 10 минути.

Филето треска нарязваме на парченца, поръсваме с подправка.

Първо, овалваме в брашно, след това в кашата и пържим панираната риба в загрята мазнина до златисто.

Готовото филе треска пане поставяме върху кухненска хартия, да се отцеди мазнината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: