Начин на приготвяне
Нарежете сушените плодове на малки парченца.
Сложете ги в дълбока купа заедно със семената и ядките.
Разбъркайте добре и добавете брашното, содата и канелата.
Разтворете сиропа от фурми в млякото и го добавете към останалите продукти.
Тестото се получава като смес за палачинки - не е гъсто, като тесто за кекс.
Разбъркайте добре и изсипете сместа във форма за терин.
А използвах силиконова форма за терин и не съм ползвала хартия за печене, но ако вие използвате метална форма, е добре да сложите хартия за печене или да намажете с краве масло формичката преди да изсипете сместа.
Печете на средно ниво в загрята на 175 °C фурна за около 40 минути.
След това извадете формата от фурната и оставете да изстине напълно.
Увийте в стреч фолио и сложете във фризера за 1 час, за да стегне.
След това разрежете на равни и тънки филийки.
Подредете филийките (кантучините) в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
Аз използвах голямата тава на фурната и кантучините се събраха точно за изпичането им заедно, а не по отделно.
Печете домашните бишкоти на 160 °C за 25-30 минути.
Извадете тавата от фурната и оставете кантучините да изстинат напълно.
Прехвърлете в плътно затваряща се кутия или буркан италиански кантучини със сушени плодове.
Приятен апетит!