Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с грахово велуте

Сьомга с грахово велуте

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Сьомга с грахово велуте4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Да Ви е сладко с тази сьомга с грахово велуте! Истински кулинарен шедьовър"

Необходими Продукти

  • филе от сьомга - 500 г
  • бяло вино - 100 мл
  • бял пипер
  • чесън - на прах
  • розмарин
  • мащерка
  • лимон - Резени
  • домати - Резени
  • чесън - 2 бр. Скилидки
  • зехтин - 10 мл
  • За граховото велуте
  • грах - 500 г от пакет
  • краве масло - 30 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • сметана за готвене - 100 мл
  • стар лук - 1 глава
  • чесън - на прах
  • зехтин
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме филетата сьомга в марината от бяло вино, зехтин и сухите подправки за около час.

През това време приготвяме граховото велуте, като задушаваме в тенджера настърганата глава стар лук в зехтина.

После добавяме граха, като след като и той се задуши, слагаме маслото.

Щом се разтопи маслото, изливаме прясното мляко и сметаната.

След няколко минути сваляме тенджерата от котлона. Пасираме граха до еднородна смес и поръсваме със сол и бял пипер.

След което запичаме сьомгата във фолио, като поставяме върху всяко парче, резен лимон, резен домат и резен чесън.

Печем сьомгата във фурна на 180 °C за 20 минути.

Добавих към рибата на фурна и картофена салата.

Да Ви е сладко с тази сьомга с грахово велуте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: