Пържени чорбаджийски чушки с оцет и чесън

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
16/09/2011
"Радост за очите и предизвикателство за небцето!"
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо79 037
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - чорбаджийски 2 кг.
  • моркови - 1 кг.
  • оцет - 700 мл.
  • захар - 350 гр.
  • вода - 350 мл.
  • сол - 70 - гр.
  • черен пипер - 10 гр.
  • копър - 2 връзки
  • целина - 1 глава
  • чесън - 2 глави
  • олио - 300 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и отрежете дръжките им.

Загрейте олиото на котлона и запържете чушките в него. Настържете морковите, целината и копъра нарежете на дребно и ги объркайте със запържените и отцедени чорбаджийски чушки.

Наредете в малки бурканчета, като помежду слагате скилидки чесън и черен пипер.

Оцетът, захарта, водата и солта сварете и с горещата смес залейте бурканите.

Затворете с капачки и стерилизирайте 5 мин от завирането.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 9
4 7
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар