Печен петел по Килифаревски

IvankaIvankaНовак83
30/12/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6-7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 729
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посоляваме навсякъде измитият и изчистен петел и го слагаме във фурна, в тавичка с малко мазнина, да се запече.

Нарязваме на дребно лукът и го задушаваме с останалата мазнина и малко вода до омекване.

Прибавяме настърганите на едро ренде домати, накълцаният чесън, захарта и размитата в 1 с.л. вода канела. Задушаваме за 6-8 минути, посоляваме и изсипваме сместа при петела.

Печем в умерена фурна, като от време на време поливаме петела със соса от тавичката.

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар