Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Хрупкави крекери без глутен

Хрупкави крекери без глутен

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1752k9788835
Хрупкави крекери без глутен
Снимка: Evgenia
2 / 3
13/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Насладете се на любимите си хумуси с тези хрупкави крекери"

Необходими Продукти

  • оризово брашно - 50 г
  • царевично брашно - 170 г
  • тиквено семе
  • ленено семе
  • краве масло - 20 г
  • кашкавал - 50 г
  • сода бикарбонат - 1/3 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 1/3 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето в голяма купа и заделете 1 с.л. от него за намазване.

Смесете го с разтопеното масло, зехтина, предварително настъргания кашкавал и водата.

След това добавете смесеното брашно със содата и солта.

Омесете тесто заедно с тиквеното и лененото семе и го разточете.

Изрежете царевичните крекери и ги сложете в тава върху хартия за печене.

Намажете ги със заделеното яйце и ги поръсете със сусам.

Печете ги за около 15 минути на 200 °C.

Хрупкавите крекери без глутен са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: