Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Кроасанчета в хлебопекарна

Кроасанчета в хлебопекарна

Кроасанчета в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Каква по-вкусна закуска от едни домашни кроасанчета с айрян"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • краве масло - 125 г меко
  • сирене - 150 г
  • мая - 1 бр. суха /7 г/
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • за намазване
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в съда на хлебопекарната яйцата, захарта, киселото мляко, брашното, солта и маята. Пуснете на програма за месене на тесто. Преди да спре, извадене и оставете върху набрашнена повърхност.

Разделете го на 8 равни топки и разточете в кръг, колкото голяма чиния. Намажете с масло.

Сложете втората върху първата кора. Намажете масло, сложете трета и така до последната, като нея не мажете с маслото. Разточете ги на кръгъл лист.

Нарежете триъгълници, сложете сирене в единия край и завийте кроасанчетата.

Наредете ги в тава с хартия за печене. След 30 мин. намажете с млякото, яйцето и олиото.

Поръсете тестените закуски със сусам.

Печете до готовност кроасанчетата в хлебопекарна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: