Начин на приготвяне
В купа отмерваме брашното, бакпулвера, какаото, солта, кардамона и лешниците. Разбъркваме с тел.
В друга купата отмерваме захарта, олиото, яйцата и нес кафето. Разбиваме всичко не по-малко от 5 минути или до получаването на пухкав крем и разтварянето на кафето.
Продължаваме бъркането на ниска степен и добавяме малко по малко от сухата смес. Получава се гъсто тесто, което покриваме с фолио и прибираме на студено в хладилника за 2 часа.
През това време пресяваме пудрата захар в дълбока купа. Когато тестото се стегне, с помощта на чаена лъжица загребваме топче с размер на орех и с ръце оформяме топче. Всяко топче овалваме обилно в пудра захар, като просто раздрусваме купата.
Подреждаме снежните топки в тавата на фурната, покрита с хартия за печене на достатъчно разстояние помежду им, защото увеличават двойно обема си по време на печенето.
Печем любимите напукани сладки в загрята фурната до 160°C с вентилатор точно 15 минути на средно ниво.
Когато ги изваждате, те са много меки още, но като изстинат, стават много въздушни, много нежни и вкусни.
Насладете се на тези невероятни вкусни напукани коледни сладки с кардамон по рецепта на Петя Аргирова!
Съвет: Можете да оставите тестото цяла вечер и да приготвите сладките на другият ден за още по добър резултат!