Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Напукани сладки»Напукани коледни сладки с кардамон

Напукани коледни сладки с кардамон

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Напукани коледни сладки с кардамон
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
20
"Насладете се на тези невероятни вкусни напукани коледни сладки с кардамон!"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г бяло /моето е Тип 500/
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 50 г за печене
  • сол - щипка
  • лешници - 50 г смлени
  • кардамон - 1 ч.л. смлян
  • захар - 150 г фина /избягвайте на едри кристали/
  • олио - 6 с.л.
  • яйца - 2 размер М
  • нес кафе - 1 ч.л.
  • пудра захар - 50 г за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа отмерваме брашното, бакпулвера, какаото, солта, кардамона и лешниците. Разбъркваме с тел.

В друга купата отмерваме захарта, олиото, яйцата и нес кафето. Разбиваме всичко не по-малко от 5 минути или до получаването на пухкав крем и разтварянето на кафето.

Продължаваме бъркането на ниска степен и добавяме малко по малко от сухата смес. Получава се гъсто тесто, което покриваме с фолио и прибираме на студено в хладилника за 2 часа.

През това време пресяваме пудрата захар в дълбока купа. Когато тестото се стегне, с помощта на чаена лъжица загребваме топче с размер на орех и с ръце оформяме топче. Всяко топче овалваме обилно в пудра захар, като просто раздрусваме купата.

Подреждаме снежните топки в тавата на фурната, покрита с хартия за печене на достатъчно разстояние помежду им, защото увеличават двойно обема си по време на печенето.

Печем любимите напукани сладки в загрята фурната до 160°C с вентилатор точно 15 минути на средно ниво.

Когато ги изваждате, те са много меки още, но като изстинат, стават много въздушни, много нежни и вкусни.

Насладете се на тези невероятни вкусни напукани коледни сладки с кардамон по рецепта на Петя Аргирова!

Съвет: Можете да оставите тестото цяла вечер и да приготвите сладките на другият ден за още по добър резултат!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: