Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Баварски гевреци с ким

Баварски гевреци с ким

Korisnik#273643Korisnik#273643
Чирак
375207
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Баварски гевреци с ким3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Баварските гевреци нямат равни - грабете, докато са топли!"

Необходими Продукти

  • брашно - 4.5 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • суха мая - 1 пакетче
  • вода - 1.5 ч.ч. хладка
  • масло - 50 г
  • вода - 2 л
  • сода бикарбонат - 5 ч.л.
  • жълтъци - 1 бр., за покритие
  • ким - за поръсване
  • морска сол - за поръсване, едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прекрасни тестени изделия - идеални за закуска.

За баварските гевреци смесете брашното с маята и захарта, след това добавете солта, водата и маслото. Замесете тестото и го оставете на топло да нарасне.

След това го разбъркайте, разделете го на равни топки, разпределете всяка с ръце на валяк и оформете гевречета.

В голяма тенджера сварете 2 л вода със сода бикарбонат и когато водата заври, сложете гевречетата едно по едно и варете, докато изплуват на повърхността (около половин минута).

След това се подреждат всички гевреци върху тава, застлана с хартия за печене, намазват се с жълтък и се поръсват с едра морска сол и кимион и се пекат във фурната на 240 градуса за около 10-15 минути.

Насладете се на незабравим вкус с баварски гевреци с ким!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: