Начин на приготвяне
Лукът, картофите, морковът и чушката се нарязват на ситно.
В тенджера с нагрято олио, първо, се запържва лукът за 1-2 минути, а после се добавят останалите зеленчуци. Бъркайте зеленчуците, за да не загорят.
Пилешкото бутче трябва да е предварително сварено. Костите се отстраняват, а месото се накъсва или нарязва.
Месото се добавя при зеленчуците.
Оставя се всичко за 5 минути да се запържи, като от време на време се разбърква.
Добавя се водата. Оставя се да ври за 25-30 минути.
Добавят се Maggi тайни за пилешка супа с фиде, магданозът, 1 к.ф. чили, а любителите на много люто могат да добавят 1 ч.л. чили.
Ако има нужда, се добавя сол на вкус.
Оставя се да поври за 5-8 мин вкусната пилешка супа.
По желание може да се направи застройка.
Вкусната пикантна пилешка супа се сервира топла.