Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ориз басмати с калмари

Ориз басмати с калмари

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Ориз басмати с калмари
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Нека си припомним лятото... с ориз с калмари ="

Необходими Продукти

  • калмари - 500 г
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бульон - 1 л
  • масло - 50 г
  • ориз - 250 г басмати
  • соев сос - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маслото в дълбок тиган да се разтопи, след което добавете нарязания чесън. Почистете калмарите и ги нарежете на кръгчета, след което ги добавете към маслото да се запържат малко.

Добавете басмати ориза, разбъркайте и полейте с бялото вино и бульона. Добавете сол и черен пипер. Похлупете тигана и варете, докато течността се изпари и оризът се свари.

Накрая добавете соевия сос, разбъркайте и оставете на котлона за още една минута оризът с калмари.

Ориз басмати с калмари е вкусен, докато е топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: