Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Празнична баница Венец

Празнична баница Венец

Празнична баница Венец
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • кори за баница - 9 бр.
  • олио - 120 мл
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • газирана вода - 120 мл
  • сирене - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Идеята за тази празнична баница е взета от Йоли, малко промених грамажите, но пак се получи добре.

Тавата е форма за торта с диаметър 26 см с ринг.

В купа смесете разбити яйца, кисело мляко с малко сода, натрошено сирене аз сложих половината сирене и добавих газираната вода. Вземат се три кори, първата, поръсена с олио, отгоре втора кора, поръсена пак с олио, и трета кора.

По дългата страна нарязах на 3 равни ленти.

Всяка поръсвам с малко от останалото сирене и нагъваме на хармоника.

В тавата върху хартия за печене наредете корите една до друга, нагънати на ветрило, а в средата малка форма за мъфини или друго намазана с олио.

Когато тавата е пълна във форма на венец, с лъжица се залива всяка гънка, като леко се разтваря с вилица, да не остане сухо.

Отгоре се залива с разтопено масло или малко олио.

Печете различната баница на 180 °C около 40-45 минути.

Извадете тавата, свалете хартията и прехвърлете в чиния или тавичка.

Поднесете я топла.

В една от гънките сложих завита паричка и клонка дрян за здраве.

Весело посрещане на НОВА 2022 ГОДИНА с тази уникална празнична баница Венец!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: