Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Пилешка каша със свинска мас

Пилешка каша със свинска мас

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешка каша със свинска мас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр
  • мас - 1 к.ч. (разтопена) свинска
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 червена
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • брашно - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л. (стрита)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате пилето на порции, посолявате и го задушавате в сгорещената мас заедно със ситно нарязания лук, чушки и кисели краставички по желание.

Наливате топла вода, колкото да покрие порциите и варите на умерен огън, докато месото омекне напълно.

При непрекъснато бъркане прибавяте брашното и червения пипер. Разреждате с топла вода, докато получите рядка каша и варите още 15 минути на тих огън.

Накрая поръсвате с чубрицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

някой
някой
ми то си стана нашенска манджа
25.07.2014 13:32