Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Руладини в ароматен сос със сирене

Руладини в ароматен сос със сирене

НиколаНикола
Чирак
27188143
Руладини в ароматен сос със сирене4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Чудите се какво да сложите на трапезата за вечеря? Заповядайте тази рецепта за вкусни запечени руладини в ароматен сос"

Необходими Продукти

  • За руладините
  • свински врат - 600 г без кост
  • свинска шунка - 150 - 200 г пушена
  • сирене ементал - 8 бр. за тост
  • гъби - 200 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • За соса
  • заквасена сметана - 200 г
  • сухо бяло вино - 100 мл
  • пармезан - 50 г настърган
  • сирене - 50 г твърдо (ароматно)
  • нишесте - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на филийки и се начуква хубаво с чук, за да изтънее. Слагаме сол и черен пипер на вкус.

Върху всяко парче нареждаме от шунката и от сиренето за тост. Завиват се на рулца и се подреждат в намазана с масло тавичка. Между руладините се слагат нарязаните на едро гъби.

С тел за разбиване се разбъркват до хомогенна смес продуктите за соса. Полученият сметанов сос се излива върху месото, като трябва да го покрие.

Фурната се загрява до 200 градуса, нарязваме маслото на малки кубчета и нареждаме равномерно върху заливката. Печем до готовност.

Руладините в ароматен сос със сирене са чудни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: