Начин на приготвяне
1 чаша е с вместимост 250 мл.
Смесете млякото с маята, 1 супена лъжица от захарта и 150 г от брашното. Оставете да втаса. След това смесете всички продукти и замесете меко тесто (маслото може да добавите по средата на месенето, за още по-хубав резултат).
Сложете тестото в намаслена купа и го оставете на топло до утрояване на обема.
Разделете на 2, 3 или 4 части и разточете на кръгла или правоъгълна кора.
Всяка кора нарежете на 8 триъгълника, сложете плънка в основата на всеки триъгълник и навийте кифлички (общо 16 броя големи кифли, 24 броя средни или 32 броя малки).
Наредете в тава с хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 180 °C около 25-30 минути.
Лесни и много сполучливи козуначени кифли с локум на Звездев!
Да ви е сладко! ?