Супа от телешка глава

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
19/12/2013
"Такава чорба трябва да се опита на всяка цена - уникално вкусна е "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 326
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разсичате телешката глава на 3-4 парчета, заливате ги със студена вода и слагате да се варят. Щом водата заври, посолявате. След 1 час прибавяте лука, морковите, целината и дафиновия лист.

Когато месото започне да се отделя от костите, обирате го и го нарязвате, а бульона прецеждате и отново слагате на огъня. Щом бульонът заври, прибавяте обелените, изчистени от семето и настъргани домати.

След 10-15 минути прибавяте нарязаното месо и оставяте да заври, Застройвате супата с яйце и кисело мляко и поръсвате с черен пипер.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар