Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сармички от лапад, гъби и ориз

Сармички от лапад, гъби и ориз

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Сармички от лапад, гъби и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
30
"Вкусни малки сармички"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 250 г
  • гъби - 100 г
  • лапад - 30 бр. листа
  • ориз - 150 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • зелен лук - 3 стръка
  • джоджен - 1/2 връзка
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата от лапад измийте и попарете за две минути. Оставете да изстинат.

Нарежете лука и го задушете в олио заедно с нарязаните гъби и морков.

Сипете ориза и запържете до прозрачност. Сипете 1 ч.ч. вода и варете до поемане на течността.

Овкусете с подправките. Навийте сармичките с листата. Притиснете с чиния, залейте с размито кисело мляко с вода и варете 30 минути.

Сармичките от лапад, гъби и ориз са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: