Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Пестил»Класически турски пестил

Класически турски пестил

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Класически турски пестил2 / 2
08/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
230 мин.
Общо
290 мин.
Порции
8
"Вместо да хапвате вредни захарни бонбонки, хапнете от този класически турски пестил"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 кг почистени
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените ябълки нарязваме на парченца и ги добавяме в дълбока тенджера, към тях сипваме и водата.

Варим ябълките докато омекнат, след нова ги смиламе с машинка и отново ги връщаме на котлона, варим до сгъстяване.

Сместа разливаме в тавите на фурната и сушим във фурна с вентилатор на 80 градуса.

Пестилът е готов, щом започне да се отлепя от дъното на тавата, не е лепкав и е еластичен.

Готовия класически турски пестил навиваме на руло и съхраняваме на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: