Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Вечерна Йордановска прясна лимецова пита

Вечерна Йордановска прясна лимецова пита

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Вечерна Йордановска прясна лимецова пита
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
09/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 1 кг
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • олио - 1 с.л. за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се пресява в купа. Прибавя се содата и солта. Разбърква се много добре.

Брашното се пресява втори път в купа, в която ще се меси.

Водата леко се затопля.

В брашното се прави кладенче. Водата се прибавя постепенно, като се почва да се меси.

Тестото се меси, докато пусне шупли.

От тестото се откъсват 7 малки топки. Останалото тесто се разстила върху тава с капак, която предварително е намазана с олио.

От малките топки се оформят малки питки, които се нареждат върху питката, така че в средата се слага една малка питка, а наоколо 6 малки питки.

Пече се 40 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса под капак.

Сервира се топла.

Вечерната Йордановска прясна лимецова пита е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: