Италиански лимецов хляб със сушени домати
Italijanski speltin hleb sa sušenim paradajzom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Италиански лимецов хляб със сушени домати

Италиански лимецов хляб със сушени домати

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5173k2k1k6
Италиански лимецов хляб със сушени домати
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
22/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
135 мин.
Порции
10
"Страхотен хляб с интересен и доста различен вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимецовото брашно се пресява два пъти в купа, в която ще се меси.

Прибавя се солта, захарта и сухата мая. Разбърква се много добре. Маслото се разтопява.

В брашното се прави кладенче, в което се изсипва разтопеното масло и водата.

Замесва се меко тесто за лимецовия хляб, което се оставя да втаса 45 мин., покрито с кърпа.

Сушените домати се нарязват на дребно.

Кедровите ядки се запичат без мазнина в тиган до златисто.

Пресният кашкавал се настъргва на едро ренде.

След като тестото втаса, към тестото се прибавят нарязаните сушени домати, печените кедрови ядки и настъргания кашкавал.

Тестото се премесва и се слага във форма за хляб върху хартия за печене.

Вкусният хляб се оставя да втаса 30 мин., покрито с кърпа.

След като втаса, се пече в предварително загрята фурна 45 минути на 200 градуса.

Италианският лимецов хляб със сушени домати е невероятен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: