Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Най-вкусният тутманик със сирене

Най-вкусният тутманик със сирене

ОлиОли
Чирак
4655452
Най-вкусният тутманик със сирене
Снимка: Анонимен
1 / 2с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Така като го гледаме, не се съмняваме, че това е най-вкусният тутманик със сирене"

Необходими Продукти

  • мая - 25 г прясна
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл топло
  • кисело мляко - 100 г.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • краве масло - 150 г
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете маята, захарта, солта, прясното мляко и разбъркайте, след което оставяме 15-20 мин, докато шупне.

Смесете и разбъркайте киселото мляко и содата. Към 800 г брашно добавяме вече шупналата мая и яйцата, от които си оставяме 1 жълтък, както киселото мляко със содата бикарбонат и 4 с.л. олио и разбъркайте хубаво.

Почнете да месите, като добавяте по малко брашно, докато стане гъсто.

Вкарайте въздух в тестото, като го удряте 100 пъти. Намажете купата с 1 с.л. олио и сложете тестото в нея. Сложете тестото за селския тутманик да втаса във фурната на 50°C за 40 мин.

Разрежете тестото на 3 части. Сложете брашно по точилката и разточете едното тесто.

Намажете го с разтопено краве масло, сложете сирене и го навийте на руло.

Повторете същото и с другите две части на тестото.

Намажете тавата с олио и я поръсете с брашно.

Сложете трите рула в нея и оформете тутманика. Намажете отгоре с отделеният жълтък, 1 с.л. прясно мляко и 2 с.л. разтопено краве масло.

Печете на 180°C за 35 мин в предварително загрята фурна най-вкусният тутманик със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: