Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен шаран по моряшки

Пържен шаран по моряшки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пържен шаран по моряшки
Снимка: Ники
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Кой не обича пържена рибка с ледена биричка или чаша вино?!"

Необходими Продукти

  • шаран - около 1500 грама (котлети)
  • лимони - 1 брой
  • царевично брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Осолете шарана и го поръсете с черен пипер и прясно изцеден лимонов сок. Покрийте и оставете рибата да се овкуси за 30-тина минути.

Загрейте олио в дълбок тиган.

Смесете царевичното брашно със сол и черен пипер. Оваляйте всяко парче риба и изпържете до хубав златист цвят и от двете страни.

Отцедете върху кухненска хартия пържената риба.

Пърженият шаран по моряшки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: