Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Фунийки»Хрупкави фунийки от лаваш

Хрупкави фунийки от лаваш

Хрупкави фунийки от лаваш
Снимка: Габриела Цулин
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Гарантираме ви невъобразима сладост от тези хрупкави фунийки с крем"

Необходими Продукти

  • лаваш - 1 пакет
  • белтък
  • лешници - натрошени сурови
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • царевично нишесте - 50 г
  • какао - 20 г натурално 22%
  • кокосова захар - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лаваша на дълги и тънки ленти.

Увийте със застъпване всяка лента около метални форми за фунийки.

След това намажете обилно с разбит белтък.

Подредете фунийките в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене, за да не залепнат за нея.

Поръсете с натрошени сурови лешници. По желание можете да поръсите и кокосова захар.

Печете на средно ниво в загрята на 180 °C фурна за 5-6 минути.

През това време пригответе крема, като сложите прясното мляко в дълбока касерола.

Отделете малка част от него още преди да го сложите на котлона и разтворете в него царевичното нишесте, натуралното какао и кокосовата захар.

Когато млякото в касеролата загрее, добавете сместа при непрекъснато бъркане.

След като кремчето се сгъсти достатъчно, дръпнете касеролата от котлона.

Оставете да изстине напълно, преди да напълните сладките фунийки.

Запечените хрупкави фунийки от лаваш извадете внимателно от формичките и напълнете с крем с помощта на сладкарски пош. Подредете в дълбока купа за по - лесно съхранение.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: