Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Джобчета с пилешко

Джобчета с пилешко

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Джобчета с пилешко
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Какво ли се крие в тези вкусни затворени джобчета?"

Необходими Продукти

  • тесто за пица - 1 опаковка прясно
  • печено пиле - 1 ч.ч. нарязано
  • моцарела - 2/3 ч.ч. настъргано
  • сос маринара - 1 ч.ч.
  • яйце - 1 голямо
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • пармезан - 1/4 ч.ч. настърган
  • риган - 1/2 ч.л. сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме тестото за пица 15 минути, преди да започнем да работим с него. Разгъваме го, разрязваме веднъж в средата по дължина и два пъти по ширина, така че да се получат 6 квадрата.

В купа смесваме нарязаното пиле, моцарелата, ригана и ½ чаша сос маринара. Разбъркваме добре.

Разпределяме сместа между всеки от шестте квадрата тесто за пица, като я поставяме в долния ъгъл на тестото. Внимаваме по краищата да няма плънка.

Разбиваме заедно яйцето и млякото, след което намазваме двата ръба на тестото най-близо до пълнежа. Сгъваме празната страна на тестото върху плънката и много здраво защипваме двете парчета тесто заедно.

Поставяме всяка от затворените пици в тава, застлана с хартия за печене, след което го намазваме отгоре с разбитото яйце и го поръсваме с пармезан. Правим малък прорез в горната част на всеки джоб.

Печем джобчетата в предварително загрята на 180 °C фурна за около 20 минути или докато станат златисти.

Изваждаме джобчетата с пилешко от фурната и ги сервираме с останалата ½ чаша сос маринара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: